Insikt

Min bror gav mig verkligen en insikt idag, för någon timme sedan. Det är något otroligt vad negativ jag är. Jag har idag, utan att tänka på det, tydligen dedikerat mitt ogillande av såväl spel som film och böcker. Spel är väl ingen nyhet direkt, jag har alltid tyckt illa om spel, dels för att jag har så svårt för att tänka strategiskt, dels för att jag är en sådan dålig förlorare. Jag älskade böcker över allt annat i många år av mitt liv, film har jag väl haft ett iallafall växelvis passionerat förhållande till.
Men som B då sa : Vad finns kvar ?
Det som finns kvar av underhållning är väl i realiteten facebook, tv och läsa bloggar, men jag ska faktiskt börja odla också!
Jag ska antagligen få börja jobba på en plantskola, en annan trevlig grej som en tjej fixade åt mig är att jag ska få gå i sömnskola!  Jag ska få utbildning i att sova gott. Vilket jag sannerligen behöver, som ni vet.

Idag har jag och Johan umgåtts med min familj hela dagen. Vi har ätit god middag och extremt goda kakor och varit på konstmuseet i Göteborg. Min älskling var väl måttligt road, vilket väl gjorde att jag inte riktigt kunde gå in för det helt och hållet jag heller, men att se Jan Lööfs utställning var roligt och väckte barndomsminnen, att se de gamla samlingarna och klassiska konstverken var också roligt. Tyvärr är kontot tömt så jag kunde inte köpa med mig några kort. Jag ska dock till Göteborg på tisdag igen. Problemet är bara att jag inte vet om jag ska till tingsrätten på tisdag eller inte, jag vet att jag skrev upp mig på 25e men jag minns inte om det var 25e oktober eller 25e november. Som det stod i tidningen härom dagen  (och som också är sant)så är rådhuset allvarets byggnad så att ringa dit och fråga känns inte särskilt lockande... Min plan är att gå dit tidigt på morgonen innan bussen till Göteborg avgår och kolla om jag står uppskriven, frågan är dock om det ens är öppet vid den tiden. Jag ska nämligen vara i Göteborg redan klockan 9... Skolka igen är det inte tal om. Mina gruppmedlemmar skulle nog inte bli glada på mig... Jag har föressten inte skrivit på arbetet på hela veckan, jag var ju typ klar med det, men jag vet att jag måste göra flera ändringar...
Värst vad jag babblar på idag då....

Ha en fin vecka!
kram

Q

Vad ser ni på tv om ni ser på tv ? Förr brukade jag följa alla möjliga serier och sådant och var helt fast. Det står mig upp i halsen numera, jag gillar inte serier.  Jag har ju då inte kommit igång med ett jobb än, kursen är inte så ofta och jag har inga barn eller djur, så jag har rätt gott om tid att se på tv. Vad ser jag då på ?  Jag ser på "Längtan efter ett barn", "Barn till varje pris","Debatt", "Babel", "Korrespondenterna","Landet Brunsås", "Hübinette", "Skavlan".. och så förstås "Idol" och vad det gäller serier så blir det en del "Simpsons" och "Family Guy" tack vare Johan. Egentligen hatar jag Family Guy, jag tycker att det är så jäkla äckligt och perverst, men jag fastnar ändå, som att ta en andra tequila eller ge någon bättre liknelse. Idag har jag betalat förseningsavgift på ett par böcker jag inte läst ut. Fan vad svårt det är att hitta böcker man gillar, jag lyckas aldrig med det. Någon måste hjälpa mig att hitta böcker, någon som har ett boktips där ute ? Ni är ju alla bokläsare och intelligenta, ni borde kunna hjälpa mig :)
Kanske jag borde sätta mig och läsa om lite dikter av Thomas Tranströmer, jag brukar läsa nobelpristagaren varje år, men klarar sällan att läsa ut hela boken, det brukar vara så jäkla tunga texter. Borde väl jag vara van vid sedan universitetet, men det var lika tungt där, det enda jag slukade var ungdomslitteraturen. Jag kanske borde bli mellanstadielärare. Ska prata på fredag om hur jag ska göra med pengar och allt det där, jag lyckades ju förra gången att spara en hel del pengar så jag kunde läsa lite, men om jag måste läsa minst två år så blir det svårt att spara.
Just det... måste tillägga att jag nästan slutat med Idol, tycker det är så spyfärdigt och fånigt program som ska stöpa alla till likformiga former.. . Men eftersom jag gillar ungdomar så kan jag inte låta bli att sitta och titta lite

Mindre bitter och avundsjuk

vissa människor kommer jag nog aldrig att sluta vara avundsjuk på . Som en kille i Karlstad som fick börja undervisa på universitetet direkt efter examen, vilket jag känner fler som fått göra här i Borås. Sådant känns. Men i övrigt har jag faktiskt blivit mindre bitter och avundsjuk. Folk omkring mig får en massa bra jobb och det får inte jag... Men jag känner inte längre samma svidande i maggropen över det. Jag är faktiskt stolt över mig själv för vad jag har åstadkommit med tanke på vad som har hänt. Och jag är övertygad om att jag kommer att få sitta på ett bra jobb en dag... Jag är inte dömd att för evigt sitta hemma. Tack vare C har jag fått energi att klara av saker och ting och att tänka på ett annat sätt. Som att nästan allting handlar om självförtroende och självkänsla. Jag har extremt dåligt på den fronten och har alltid haft. Då kommer man ingenstans, lär man sig att man själv är bra så kommer man mycket längre. Han killen som fått jobb på universitetet... Han sa redan för flera år sedan när vi stod i samma kö till en arbetsintervju att han var helt säker på att han skulle få jobbet. Vilket jag verkligen inte var. Men jag fick jobbet! Och Daltorpskolan har fortsatt ringa. Jag tror faktiskt att finns det möjlighet så ska jag kanske bli lärare after all. Om jag inte får jobb på minijournalistiken, fan vad bra det hade varit...
puss...

Rycka upp sig

Jag har fått reda på att en nära släkting som har tre små barn har cancer.  Hur mycket skit ska man behöva stå ut med ?
Min bror är obotlig optimist och tror att det kommer gå bra. Själv är jag obotlig pessimist och tror att det kommer gå dåligt. Jag försöker att inte tänka så men vad gör man ?  Man får glädja sig åt det lilla. Jag sov riktigt bra inatt. Helgen kommer bli trevlig, och allt går bra för mina vänner, andra har iallafall mycket tur i livet, och mycket beror helt på vilka val man gör. Jag har nu några svåra val, antingen skiter jag i diskberget där ute samt i mina studier och tar en slappardag, förkyld och dan är jag och har världens huvudvärk, eller så tar jag tag i mitt liv och rycker upp mig. Det är inte alltid bara att säga så och så gör man det, men jag borde banne mig göra ett försök!

Jobb

Nu har hon skickat in LUH, dessutom ringde dom mig och ställde massa frågor och trodde att utredningen hade gjort fel, att min sgi inte bör vara noll kronor som de sagt, att något är fel i utredningen. Däremot oroar jag mig lite för hur det ska bli med mina pengar ändå... Kommer jag att tjäna för mycket ? Jag har haft funderingar på att ställa mig på en viss lista som gör att man kan jobba extra på tingsrätten. Men jag tror nog att jag nöjer mig med de möten som är. Är ju ganska jobbigt som det är... Känner press att jag måste tycka så mycket, eftersom jag är så ung så tror de säkert redan i utgångspunkten att jag inte kommer tycka så mycket, tänk om jag vore lite mer som en gammal vän till mig som också är nämndeman. Jag kan sätta hur mycket som helst på att hans mun går i ett. Jag vill ha lite fler politiska uppdrag, jag vill sitta i kommunfullmäktige, men jag måste lära mig mer först.  Det är så märkligt att jag vill bara jobba med sådant där man är extremt utsatt som människa, sådant som verkligen inte vore bra för mig. Nämligen lärare då och så politiker, skulle vara extremt roligt att jobba som politiker men samtidigt otroligt utsatt och jobbigt på många sätt. Det finns så många jobb där ute, något borde ju passa mig tycker man, något borde man ju hitta.

RSS 2.0